HU EN DE

Használati utasítás TRAXX PRINTER önfestékező automata bélyegzőcsaládhoz:

Tisztelt Felhasználó!

Az Ön által megvásárolt TRAXX PRINTER bélyegzők magas minőségi elvárásoknak megfelelő anyagokból gondosan ellenőrzött körülmények között készülnek. Ahhoz, hogy hosszú távon szolgálhassa az Ön bélyegzési igényeit kérjük tartsa be az alább felsorolt néhány, a rendeltetésszerű használathoz elengedhetetlenül szükséges szabályt.

  1. A Bélyegző lenyomatának minősége nagyban függ attól, hogy mennyire sík és tiszta a felület ahová bélyegezni akarunk. Csak sima egyenes felületen fekvő tiszta pormentes papírlap esetében garantálható a kifogástalan lenyomat.


  2. Lenyomat készítéshez a bélyegzőt helyezzük a bélyegzendő felületre. A TRAXXPRINTER bélyegzők oldalán található nagyméretű nyílás segíti a lenyomat pontos pozícionálását. A lábakba épített nagy felületű gumírozott alátámasztás megakadályozza az esetleges oldalirányú elcsúszást.


  3. Egyenletes sebességgel, kis erővel nyomjuk le a bélyegzőt ütközésig. Soha ne csapkodjuk, a bélyegzőt vagy ne üssünk rá, ez a bélyegző sérüléséhez vezethet valamint a garancia elvesztésével járhat.


  4. A TRAXXPRINTER bélyegzők lelke a jó minőségű EREDETI TRAXXPRINTER festékpárna. Az elhasználódott, beszáradt festékpárnát nem érdemes újrafestékezni. A kontúros lenyomat elérése érdekében érdemes kicserélni egy újra. A nem kifejezetten automata bélyegzőházakhoz kifejlesztett, illetve rossz minőségű festék feloldhatja a bélyegző műanyag házát és magát a szöveglemezt is. Ilyen típusú festék használata szintén a garancia elvesztését okozhatja.

  5. A TRAXXPRINTER bélyegzőcsaládot irodai körülmények között való használatra tervezték. A poros piszkos környezetben illetve extrém időjárási és hőmérsékleti körülmények között való használat jelentősen megrövidítheti a bélyegző élettartamát, illetve a garancia elvesztésével járhat.


  6. A fémbélyegzők szerkezete semmiféle zsírozást, olajozást nem igényel.


  7. PÁRNACSERE: Egyik kezével a bélyegzőt kezdje el lassan összenyomni, míg a másik kezével nyomja be a bélyegzőház két oldalán található piros gombokat. Amikor egy halk kattanást hall abbahagyhatja a bélyegző összenyomását és elengedheti a piros gombokat, a bélyegző ebben az I. pozíciójú reteszelt állapotban marad. Ilyen állapotban a bélyegző oldalán található a festékpárnát tartalmazó fiókocska tehermentes állapotban van így oldal irányban könnyen kitolható illetve az új párna (a festékezett rész nézzen lefelé) könnyen a helyére tolható. A csere elvégzése után a bélyegzőt enyhén összenyomjuk ezzel az reteszelt állapot megszűnik és a bélyegző ismét használhatóvá válik.


  8. DÁTUM állítás: Egyik kezével a bélyegzőt kezdje el lassan összenyomni, míg a másik kezével nyomja be a bélyegzőház két oldalán található piros gombokat. Amikor a második halk kattanást hallja abbahagyhatja a bélyegző összenyomását és elengedheti a piros gombokat, a bélyegző ebben az II pozíciójú reteszelt állapotban marad. Ilyenkor a beállított dátum láthatóvá válik. A számszalagok melletti kerekeket két oldalról a mutató és hüvelyk úja segítségével forgatva állítsa be a kívánt dátumot, majd a bélyegző enyhe összenyomásával oldja ki a reteszelt állapotot. A dátum kerekeket soha ne csak az egyik oldalról próbálja tekerni.

Bélyegző készítés: olcsón, gyorsan, pontosan!